Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Vi har her laget en oversikt over spørsmål som går mye igjen.

Finner du ikke svar på det du lurer på her, nøl for all del ikke med å ta kontakt med oss

Trenger jeg hjelp?
– det er et vanskelig spørsmål uten noen klare svar. Men der er endel faresignal og indikatorer vi instendig ber deg om å ta på alvor

Hva består behandlingen av?
– vi benytter den medikament-frie 12-trinns modellen

Hvor holder dere til?
– vi holder til på idylliske Fanaseteren på Fanafjellet, en halvtimes kjøretur fra Bergen sentrum eller Flesland. Kjører man Fanaveien til Fanafjellet, ligger senteret rett ved veien på høyre side når man kommer fra Lagunen Klikk her for kart >>

Hvordan er jeg/vi sikret diskresjon ved henvendelse til 12-Trinnsklinikken?
– alle våre terapeuter, helsepersonell samt service-personell er underlagt den samme taushetsplikt som legekontorer og advokatkontorer.

Hva skjer når jeg kommer til 12-Trinnsklinikken for å begynne 12-trinns programmet?
– du blir tatt i mot i vår resepsjon og satt i kontakt med den personen som vil være din hovedkontakt. Du vil bli tildelt ditt eget, private rom med bad/wc. Samtidig tidfestes ditt første møte som blir én til én i et eget rom. Du blir da introdusert til selve programmet og du vil få din egen tilpassede timeplan for oppholdet.

Jeg har lest om 12-trinns programmet/Minnesota-metoden. Ofte nevnes kontakt med Gud som en del av metoden. Betyr det at jeg må være kristen og tro på Gud for å ha nytte av programmet?
– 12-Trinnsklinikken er 100% livssynsnøytralt. Vi rendyrker 12-trinnsmetoden innenfor trygge og livssynsnøytrale rammer og ulike livssyn respekteres hos oss på samme måte som i vårt samfunn for øvrig.

Hva skjer når jeg har gjennomgått programmet?
– du vil få ditt eget oppfølgingsprogram tilpasset dine behov og muligheter. En viktig del av 12-trinnsmetoden er å dele erfaringer med andre og sikre seg selv en hverdag uten avhengighet.

Blir alle hjulpet av 12-trinnsmetoden?
– 12-trinnsmetoden er den mest vellykkede metoden som er brukt over tid, helt siden 1930-tallet. Metoden har historisk vært mest brukt på alkoholavhengighet men den kan benyttes på alle typer avhengigheter. Svært mange oppnår å bli rusfrie og får en forbedret livskvalitet.

Kan jeg selv påvirke hva slags program jeg skal følge?
– det er grunnleggende at programmet gjennomføres på den måten som vi vet virker. Her må du som vår klient stole på at det er vi som vet best gjennom en tett og god dialog.

Hvordan er maten på 12-Trinnsklinikken?
– vi har et førsteklasses kjøkken. Riktig ernæring er en sentral del av vårt program. Menyene består derfor av sunn og god mat som bygger kroppen og stabiliserer blodsukker.

Hvordan får man råd til et opphold hos 12-Trinnsklinikken ?
– den beste ekspertisen på et privat senter med høy standard, har en kostnad som må dekkes.
Les mer under priser.

Hvordan involveres familien
– vi ser på familien som medavhengige på den måten at de alltid blir berørt av en nær og kjær som sliter med avhengighet. Det er viktig at de trekkes med på riktig måte gjennom kurser og informasjon, slik at den som gjennomgår programmet blir støttet på beste måte.

-Trenger jeg hjelp?

Det er et vanskelig spørsmål uten noen klare svar. Men der er endel faresignal og indikatorer vi instendig ber deg om å ta på alvor

+Hva består behandlingen av?

Vi benytter den medikament-frie 12-trinns modellen

+Hvor holder dere til?

Vi holder til på idylliske Fanaseteren på Fanafjellet, en halvtimes kjøretur fra Bergen sentrum eller Flesland. Kjører man Fanaveien til Fanafjellet, ligger senteret rett ved veien på høyre side når man kommer fra Lagunen Klikk her for kart >>

+Hvordan er jeg/vi sikret diskresjon ved henvendelse til 12-Trinn Kurs- og Kompetansesenter?

Alle våre terapeuter, helsepersonell samt service-personell er underlagt den samme taushetsplikt som legekontorer og advokatkontorer.

+Hva skjer når jeg kommer til 12-Trinn Kurs- og Kompetansesenter for å begynne 12-trinns programmet?

Du blir tatt i mot i vår resepsjon og satt i kontakt med den personen som vil være din hovedkontakt. Du vil bli tildelt ditt eget, private rom med bad/wc. Samtidig tidfestes ditt første møte som blir én til én i et eget rom. Du blir da introdusert til selve programmet og du vil få din egen tilpassede timeplan for oppholdet.

+Jeg har lest om 12-trinns programmet/Minnesota-metoden. Ofte nevnes kontakt med Gud som en del av metoden. Betyr det at jeg må være kristen og tro på Gud for å ha nytte av programmet?

12-Trinn Kurs- og Kompetansesenter er 100% livssynsnøytralt. Vi rendyrker 12-trinnsmetoden innenfor trygge og livssynsnøytrale rammer og ulike livssyn respekteres hos oss på samme måte som i vårt samfunn for øvrig.

+Hva skjer når jeg har gjennomgått programmet?

Du vil få ditt eget oppfølgingsprogram tilpasset dine behov og muligheter. En viktig del av 12-trinnsmetoden er å dele erfaringer med andre og sikre seg selv en hverdag uten avhengighet.

+Blir alle hjulpet av 12-trinnsmetoden?

12-trinnsmetoden er den mest vellykkede metoden som er brukt over tid, helt siden 1930-tallet. Metoden har historisk vært mest brukt på alkoholavhengighet men den kan benyttes på alle typer avhengigheter. Svært mange oppnår å bli rusfrie og får en forbedret livskvalitet.

+Kan jeg selv påvirke hva slags program jeg skal følge?

Det er grunnleggende at programmet gjennomføres på den måten som vi vet virker. Her må du som vår klient stole på at det er vi som vet best gjennom en tett og god dialog.

+Hvordan er maten på 12-Trinn Kurs- og Kompetansesenter?

Vi har et førsteklasses kjøkken. Riktig ernæring er en sentral del av vårt program. Menyene består derfor av sunn og god mat som bygger kroppen og stabiliserer blodsukker.

+Hvordan får man råd til et opphold hos 12-Trinn Kurs- og Kompetansesenter?

Den beste ekspertisen på et privat senter med høy standard, har en kostnad som må dekkes. Vi ser at for de fleste kan en direkte utgift samtidig med at man sliter med avhengighet, være vanskelig å få til. Derfor har vi ordninger som gjør det mulig å betale for programmet i sin helhet over 3 til 5 år. Les mer under priser.

+Hvordan involveres familien?

Vi ser på familien som medavhengige på den måten at de alltid blir berørt av en nær og kjær som sliter med avhengighet. Det er viktig at de trekkes med på riktig måte gjennom kurser og informasjon, slik at den som gjennomgår programmet blir støttet på beste måte.