Kosthold og ernæring

Sunt kosthold

Det som utgjør et sunt kosthold er forskjellig etter kjønn, alder og aktivitetsnivå, men den generelle ideen er den samme: spise en rekke matvarer i moderasjon for å gi de næringsstoffene kroppen trenger for optimal funksjon. Fordelene med et sunt kosthold er mange, og inkluderer følelsen av velvære, bedre mental og fysisk ytelse, og forebygging av sykdommer.

Når kroppen får det den trenger (men ikke for mye) fra maten du spiser, vil du merke at du har mer energi, hormonene er balansert og holder deg i godt humør, blodsukkeret er regulert og ditt immunforsvar styrkes og kan bidra til å redusere sykdommer.

Et sunt kosthold er ikke en diett. Et sunt kosthold betyr å gjøre permanente endringer du kan leve med og benytte resten av livet ditt. Vårt utgangspunkt er Helsedirektoratets sine anbefalinger for et variert kosthold. Middagen vår bestiller vi fra ekstern leverandør og blir levert daglig til klinikken.

Å leve et langt liv med et sunt kosthold er ikke en garanti, men livskvaliteten kan forbedres ved å spise et sunt balansert kosthold.

Helsedirektoratets kostråd